Styrelsen

Ordförande.
Sven-Erik Bucht
är från Karungi i Tornedalen, är en stor bastuentusiast med fyra bastur på gården.

Kassör.
Svante Spolander.

Det Svante inte vet om bastu, är inte värt att veta. Han är född och uppvuxen i Kukkola, mitt i Tornedalen.

Doktorn.
Hans Hägglund
Bastuakademiens (egen) Doktor. MD PhD, överläkare, professor.

Ledamot.
Birgitta Tamminen.
andra generationens sverigefinne från Övertorneå, som just nu har en el-bastu i sin tvåa i Tornio, men som på fritiden gärna badar i sina vänners bastun i både Sverige och Finland samt i stugans underbara gamla bastu, alla sistnämnda vedeldade sådana. 

Ledamot.
Göte Forss  Numera bosatt i Tornedalsbyn Neistenkangas dit jag flyttade tillbaka efter fyrtiofem år i Luleå. Växte upp med gemensamma fredagsbastubad tillsammans med min stora släkt. Bästa bastubadet är efter en hel dag med skidor på fjället i goda vänners sällskap. Två bastur kan jag välja mellan.
Jobbat största delen av mitt yrkesliv som teknisk konsult inom el och automation för basindustrin i Norrbotten.
Numer är jag en glad pensionär

Ledamot.
Roger Häggström
Växte upp med lördags-bastu i Leipijärvi hos morfar och mormor. Speciellt när man fick börja basta med dom stora grabbarna istället för kvinnorna.

Ledamot.
Lena Callne
Producent/ programledare på P4 Norrbotten Sveriges Radio. Hon bor i Boden, men har rötterna i Tornedalen,med en far från Korpikylä och mor från Kukkola. Bastu har alltid varit en del av hennes liv och i jakten på rötter visade det sig att hennes mormorsmor i början av 1900-talet, som immigrant i gruvstaden Lead i South Dakota, drev en basturörelse dit de finska gruvarbetarfamiljerna sökte sig för tvagning och avkoppling.

Ledamot.
Ulf Salomonsson
 Naprapat och bastu-produktutvecklare.

Ledamot.
Ulf Hemphälä
Jobbar som officer/ HR Chef på Artilleri-regementet i Boden. Bodensare med rötter från Tornedalen. Hemma i Boden en Tylö elbastu,  Stugan i Kukkola är det vedeldat som gäller. Växte in i bastukulturen med lördagsbastun hos mormor och morfar i Kukkola.

Suppleant.
Susanne Wallin
har tidigare arbetat inom Ikea och hotellbranschen, bland annat som hotellchef för nya Clarion Hotel Sense i Luleå. Hon bor i Haparanda där hon tidigare varit tillväxtchef på Haparanda kommun.

Suppleant.
Ida Karkiainen
Växte upp i Kopikylä vid Torneälven några mil norr om Haparanda. Sitter nu i Sveriges Riksdag.

Suppleant.
Johanna Salmi
Uppväxt i Haparanda .
Hotellchef på Cape East Hotel, Spa & Conference

Bastuarkitekt.
Hans Walloschke 
Hans är född och uppvuxen i Tyskland.
Han tycker mycket om vatten och bastu. Bidragit till två äventyrsbadanläggningar, i Aachen och i Augsburg. Hans jobbar med konsultuppdrag  som arkitekt samt arbete som universitetslektor på LTU.