Styrelsen

Ordförande.
Sven-Erik Bucht
är från Karungi i Tornedalen, är en stor bastuentusiast med fyra bastur på gården.

Kassör.
Svante Spolander.

Det Svante inte vet om bastu, är inte värt att veta. Han är född och uppvuxen i Kukkola, mitt i Tornedalen.

Doktorn.
Hans Hägglund
Bastuakademiens (egen) Doktor. MD PhD, överläkare, professor, Nationell cancersamordnare på SKR.

Ledamot.
Birgitta Tamminen.
andra generationens sverigefinne från Övertorneå, som just nu har en el-bastu i sin tvåa i Tornio, men som på fritiden gärna badar i sina vänners bastun i både Sverige och Finland samt i stugans underbara gamla bastu, alla sistnämnda vedeldade sådana. 

Ledamot.
Göte Forss  Ursprungligen från Tornedalsbyn Neistenkangas, numera Luleå. Växte upp med gemensamma fredagsbastubad tillsammans med min stora släkt. Bästa bastubadet är efter en hel dag med skidor på fjället i goda vänners sällskap. Tre bastur kan jag välja mellan.
Jobbat största delen av mitt yrkesliv som teknisk konsult inom el och automation för basindustrin i Norrbotten.
          Numer är jag en glad pensionär

Ledamot.
Roger Häggström
Växte upp med lördags-bastu i Leipijärvi hos morfar och mormor. Speciellt när man fick börja basta med dom stora grabbarna istället för kvinnorna.

Ledamot.
Lena Callne
Producent/ programledare på P4 Norrbotten Sveriges Radio. Hon bor i Boden, men har rötterna i Tornedalen,med en far från Korpikylä och mor från Kukkola. Bastu har alltid varit en del av hennes liv och i jakten på rötter visade det sig att hennes mormorsmor i början av 1900-talet, som immigrant i gruvstaden Lead i South Dakota, drev en basturörelse dit de finska gruvarbetarfamiljerna sökte sig för tvagning och avkoppling.

Ledamot.
Ulf Salomonsson
 Naprapat och bastu-produktutvecklare.

Ledamot.
Ulf Hemphälä
Jobbar som officer/ HR Chef på Artilleri-regementet i Boden. Bodensare med rötter från Tornedalen. Hemma i Boden en Tylö elbastu,  Stugan i Kukkola är det vedeldat som gäller. Växte in i bastukulturen med lördagsbastun hos mormor och morfar i Kukkola.

Suppleant.
Susanne Wallin
har tidigare arbetat inom Ikea och hotellbranschen, bland annat som hotellchef för nya Clarion Hotel Sense i Luleå. Hon bor i Haparanda där hon tidigare varit tillväxtchef på Haparanda kommun.

Suppleant.
Ida Karkiainen
Växte upp i Kopikylä vid Torneälven några mil norr om Haparanda. Sitter nu i Sveriges Riksdag.

Suppleant.
Johanna Salmi
Uppväxt i Haparanda .
Hotellchef på Cape East Hotel, Spa & Conference

Bastuarkitekt.
Hans Walloschke 
Hans är född och uppvuxen i Tyskland.
Han tycker mycket om vatten och bastu. Bidragit till två äventyrsbadanläggningar, i Aachen och i Augsburg. Hans jobbar med konsultuppdrag  som arkitekt samt arbete som universitetslektor på LTU.